Læringskurven for studenter

Det er rart det her med hvordan en fersk fysioterapeutstudent skal lære seg et hav av pensum på tre år, uten å kunne så mye som en knokkel fra starten. Dette er kanskje ikke tilfelle for alle, men for de fleste. Under det første året går man fra å være uvitende, til å bli komfortabel med festet/utspring og innervasjon av M. Subscapularis og hvordan sitronsyresyklusen går.

Blogg

Det pågår hele tiden en evig kamp om å lære seg mest mulig på den tiden som er satt til rådighet. Sammenliknet med alle andre studenter, sitter man timevis i flere uker og pugger på det man skal vise i de nervepirrende 30 minuttene på eksamen. Hjernen blir satt på ”høy-gir”. Pensum, som tidligere måtte bli kvernet inn, går med hurtigtoget, smurt inn med vaselin, rett opp til hjernen. HELT til dagen før eksamen. Tankene florerer inne i hodet. ”Hva har jeg glemt å lese om? Kan jeg alt? Kan jeg nok om det?” Kroppen går til ”complete shutdown”, og alt det du har lest, har du nå glemt. ”FOKUSER NÅ! Dette kan du!” tenker man. 

Det går mot eksamensdag og man er på stadiet der det får enten briste eller bære. Du blir ropt opp. Nå er det din tur til å vise hva du kan. 

Du kommer ut igjen med én av to følelser. Enten så er du fornøyd med hvordan det gikk, eller så er du ikke. SO WHAT! Etter så mye intens lesing har man klart å etablere seg en forståelse for faget. Du fikk kanskje ikke vist det godt nok da det gjaldt som mest, men i likhet med en som fikk en A, har du lært uhorvelig mye på kort tid. 

Det er dette man kanskje glemmer i en hektisk periode. Hvor mye man faktisk har lært. Hvor lite du kunne på starten av året, og hvor mye du kan nå. Det er i hvert fall én ting som er sikkert, og det er at det er sommerferie. 

Lars Spillebrok

» Vis regler for kommentarer

Regler for kommentarer

  1. Diskuter sak, ikke person, og skriv helst under med fullt navn.
  2. Fysioterapeuten har redaktøransvar for alt som publiseres.
  3. Rasistiske, sjikanerende og andre uønskede innlegg vil bli fjernet.
  4. Meld gjerne fra om innlegg du synes er upassende til fysioterapeuten@fysio.no
Kommentarer ved hjelp av Disqus

Nyheter

Les mer

Fag og vitenskap

Les mer

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten