Stafett er stafett, også på Uka Rundt. Foto: FYSIO.

Fysiodøgn på Uka Rundt 2017

Fikk du med deg at en verdensrekord ble knust i Trondheim under UKA denne høsten?

Blogg

Natt til torsdag 5.oktober kl.00.00 gikk UKA RUNDT 2017 av stabelen, og FOR en folkefest det ble i Trondheim-by. Døgnet rundt – mens du sov trygt i senga, da P3-morgen gnålte i øra på skolebussen, da kassakøen på Meny virket uendelig lang eller da du spiste tre tørre knekkebrød til kveldsmat. Tjuefire timer i døgnet løp folket runde på runde, etappe på etappe i løypa ved Studentersamfundet i Trondheim.

Henger du ikke med?

I 1977 kom NTHI opp med ideen om å arrangere en stafett parallelt med kulturfestivalen UKA. Målet var enkelt og greit å ta verdensrekord. Etter at over 1600 deltagere hadde løpt kontinuerlig i 33 døgn og tilbakelagt totalt over 9600 km var hele tre verdensrekorder et faktum. I år gjenskapte NTNUI ideen med mål om å slå rekorden om ”Lengst distanse tilbakelagt av samme stafettlag”. Gjett om det ble suksess! Stafettetappene gikk på tid varte i 30 minutter. Hver og en, om de krabbet, rullet, gikk eller løp, kunne velge mellom to runder. En på ca. 2000 meter og en på ca. 200 meter. Om du tror meningen var å løpe lengst eller raskest, må du tro om igjen. Små og store, unge og gamle, mosjonister og toppidrettsutøvere – folk i hele spekteret deltok med mål om å ha det gøy underveis. Så klart, for noen involverte ”gøy” å presse over 8 km på de 30 minuttene, mens andre løp likeså greit hele stafetten iført kun badedrakt, snorkel og svømmeføtter i sur vind og 8 grader (nå skal det sies at han faktisk løp TO lange runder iført dette antrekket, så innsatsen skal det ikke stå på). UKA bød nemlig på flere muligheter til alternative løpestiler, både i form av oktoberfestkostymer, trønderfestantrekk, gallaantrekk, en liten etappe på vei til vors, pre-byen eller før etterfesten. ALLE som en gjorde sin del, og vet du hvem om bidro stort? JO, det var så klart FYSIO Trondheim.

Natt til lørdag 28.oktober trosset fysioterapistudentene værgudene og pangstartet ”Fysio-døgnet” i ruskeregn og vind i kjent Trondheimsstil. Sammen løp vi nesten 200km og viste arrangørene at vi på NTNU Tunga kan mer enn kun å ramse opp alle musklene i kroppen - vi kan bruke dem også! Skryt og positive tilbakemeldinger for lagånd, holdning og stemning fikk vi òg, men det var vel aldri noen tvil om at det er noe vi er gode på? En del av påmeldingsavgiften under UKA Rundt gikk i tillegg til veldedighetsorganisasjonen ”Right to Play” som er en internasjonal, humanitær organisasjon som jobber for å bedre barns skolehverdag i utviklingsland. FYSIO Trondheim bidro her med over 1500kr. Fantastisk bra!

UKA Rundt 2017 ble avsluttet med kake og ståhei lørdag 12.november. Da var det blitt tilbakelagt 10 039 km på 1803 etapper og 37 døgn samt samlet inn over 91000kr til ”Right to Play”. Dette hadde ikke latt gjøre hvis ikke det var får en hel haug med engasjement og viljestyrke hos alle som deltok. UKA Rundt har vist seg å bli et symbol på mestringsfølelse, fellesskap og treningsglede for folket. Et herlig bidrag til hverdagsaktiviteten og et stort slag for folkehelsa. Dette må da være midt i blinken for fysioterapien? 

Vilde Holmberg Dalen Aas, Fysioterapistudent NTNU Trondheim

» Vis regler for kommentarer

Regler for kommentarer

  1. Diskuter sak, ikke person, og skriv helst under med fullt navn.
  2. Fysioterapeuten har redaktøransvar for alt som publiseres.
  3. Rasistiske, sjikanerende og andre uønskede innlegg vil bli fjernet.
  4. Meld gjerne fra om innlegg du synes er upassende til fysioterapeuten@fysio.no
Kommentarer ved hjelp av Disqus

Nyheter

Les mer

Fag og vitenskap

Les mer

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten