Destinasjon Oppdal

Årets høydepunkt

Et fysioterapistudium består ikke bare av fag. Det sosiale aspektet har alltid vært viktig, og fysioterapeuter er på mange måter kjent for å være sosiale skapninger. Noe blogginnlegget fra fysioterapistudentene i Trondheim vitner om. De har nettopp kommet hjem fra sin årlige Oppdalstur, som også går under navnet ”årets høydepunkt”! 

Blogg

I en årrekke har vi hørt flertallet av de andre NTNU-studentene, samt Trondheimsrussen, skryte av deres turer til Åre. I år var intet unntak. Men vi lamslår dem alltid når vi forteller og viser bilder fra turen vår til Oppdal. I år var intet unntak!

At vi har utelukkende gode opplevelser med hytteutleierne og skisjefene i Oppdal, og at vi er et stort reisefølge på 86 flotte studenter som kommer tilbake år etter år, gjør også at det hele kommer til en studentvennlig pris.

Alle hadde gledet seg i månedsvis, men samtidig prøvd å ikke få for høye forhåpninger for å unngå å bli skuffet. Det var en felle ingen gikk i, for turen innfridde alle tenkelige forhåpninger. Det hele startet med en bussjåfør med godt humør og en sedvanlig god quiz. Etter et stopp i en butikk var vi plutselig framme. I bekmørket gikk vi i kolonner med alt av mat, utstyr og bagger, og slo oss til slutt til ro i hyttene. Resten av kvelden gikk fort, og gikk med til å skissere hva vi ville gjøre resten av turen.

En tur som varer fra torsdag til søndag, inneholder naturligvis så mangt. Det blåste nærmest ingen ting, sola skinte, og om dagen beveget ikke temperaturen seg mer enn tre-fire grader over eller under null. Været la til rette for at de som aldri hadde stått på ski før fikk prøvd seg i bakken, før solveggen ble prioritert, og at de med adrenalinabstinenser fikk utnyttet omgivelsenes frihetsgrader i form av hopp, pudderføre og fjellknauser som ropte etter å bli besteget.

Vi disponerte to timannshytter og en hel haug med seksmannshytter. I den ene timannshytta bodde ti av førsteklassejentene, og i den andre bodde ti av førsteklasseguttene. Selv kan jeg kun berette fra innsiden av guttehytta, men med tanke på hvor snille og hyggelige alle er, må det ha vært fint å bo i de andre hyttene også. Jo, forresten, i jentehytta var det god taco som endte opp som nattmaten min, takk. Men la meg likevel berette fra guttehytta; her var alle gira på å stå på ski, så vi var oppe i god tid før bakkene åpnet for å lage alt en trenger til en god frokost (som egentlig bare er egg og bacon). Eldstemann, og gruppas foreløpig eneste far, inntok farsrollen allerede på bussturen opp, ved å handle inn alt vi trengte felles, og fortsatte i det gode sporet ved å ta kaffe- og matbestillinger fra samtlige i hytta flere ganger daglig, selv etter de lange dagene i bakken. Samtidig ble vi andre bedre kjent i badstua, nøt solnedgang og slappet av før kvelden kom i gang.

Kveldene kom i gang allerede på afterski i 17-tiden både på fredag og lørdag, og inneholdt både livemusikk, DJ Bjarne, dansing, og gamle og nye vennskap på tvers av de nærmest utviskede klassetrinnene. I tillegg ble vi takket av de ansatte for at vi spredde god stemning (les: danset på bordene). Det tok humørene våre til nye høyder, og nettopp humørene våre banet vei for stemningen senere på kveldene, som gjorde at alle koste seg mens det nærmet seg en ny solskinnsdag.

På søndagen dro noen lengre enn langt mot de tidligere ukjørte hengene, og fanget sprell og glede på et hendig GoPro-kamera. Filmen blir et herlig innslag på vårfesten vår! Andre spilte kort i solveggen og gjorde seg klare for hjemreisen. Den lille bussturen hjem gikk på et blunk (lukket øynene – sov – åpnet øynene – hjemme). Alt i alt inneholdt turen både sympatisk og parasympatisk aktivitet for alle og enhver. Vi gleder oss til neste år!

Ole Petter Høeg Bøe

» Vis regler for kommentarer

Regler for kommentarer

  1. Diskuter sak, ikke person, og skriv helst under med fullt navn.
  2. Fysioterapeuten har redaktøransvar for alt som publiseres.
  3. Rasistiske, sjikanerende og andre uønskede innlegg vil bli fjernet.
  4. Meld gjerne fra om innlegg du synes er upassende til fysioterapeuten@fysio.no
Kommentarer ved hjelp av Disqus

Nyheter

Les mer

Fag og vitenskap

Les mer

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten