Regine Bjarnoll

Blogg

Overtråkk/ inversjonstraume

Jeg antar at en del av dere har tråkket over en gang i løp av livet. Enten det er i forbindelse med trening, eller at du bare var uheldig og snublet over legoklossen som lå midt på stuegulvet. Et overtråkk, eller inversjonstraume, oppstår når foten vrir seg innover ved ankelleddet slik at de ulike strukturene (leddbånd, muskler, nerver) på utsiden av ankelen settes på strekk.

Les hele innlegget

Blogg

Idrettsskader – årsaker og risikofaktorer

Det er ingen tvil om at fysisk aktivitet, mosjon og deltagelse i idrett har gunstige effekter på kropp og helse, både mentalt, fysisk og sosialt. Individuelle motiver som velvære, prestasjon, sosialt samvær og ønsker om å opprettholde god fysisk helse spiller inn for valg av aktivitet og idrett. Deltagelse øker imidlertid risiko for utvikling av skader. I dette blogginnlegget presenteres sammenhenger mellom årsak, risikofaktorer og utvikling av idrettsskader.

Les hele innlegget

Blogg

Skadeforebyggelse – fotball

Av skader som oppstår i fotball, har skader i underekstremitetene overlegent hyppig forekomst. I dette blogginnlegget presenteres noen av de vanligste skadene - og enkle prinsipper for forebygging og behandling av disse. 

Les hele innlegget

Blogg

Skadeforekomst og forebyggelse – alpint

Alpint er en idrett som består av mye fart og raske bevegelser. En skade kan skje på millisekunder, og utfallet kan fort være alvorlig. Over halvparten av skadene i alpint skjer i bena, kneskader er overlegent dominerende. Ut over det er skader i skulder, hånd og hode relativt hyppig. 

Les hele innlegget

Blogg

Forebygging av løpeskader

Sommeren står for tur, og årets løpesesong er allerede skutt godt i gang. Som ved alle andre idretter er det også risiko for utvikling av skader når man tar løpeskoene fatt og setter opp farten. 

Les hele innlegget

Blogg

Idrettsskader hos barn og unge

Deltagelse i idrett er viktig for mange barn og unge. Det skaper sosialt samhold og bidrar til å holde en aktiv livsstil gjennom oppveksten. Fysisk aktivitet er vesentlig for barns motoriske, mentale og intellektuelle utvikling. Helsegevinstene ved å være fysisk aktiv og å drive med idrett er mange, men i likhet med voksne har barn og unge også risiko for utvikling av idrettsskader.

Les hele innlegget