John Henry Strupstad

Blogg

Koronaviruset og fremtiden

Koronaviruset setter sitt preg på hverdagen til oss alle. Mediene skriver om alt fra smitte og dødsrater, stengte virksomheter, stengte regioner, stengte landegrenser, børskrakk, permitteringer, konkurser og oppsigelser til enorme krisepakker. Hva gjør alt dette med deg og meg?

Les hele innlegget

Blogg

Vårslepp av (over)ivrige løpere

Fysioterapeuter rundt om i det ganske land får snart hendene fulle av overivrige mosjonister som desperat skal trene seg opp til Holmenkollstafetten, Sentrumsløpet, en eller annen maraton og andre mer eller mindre våryre løpseventyr.

Les hele innlegget

Blogg

På toppen av klagemuren

For mange av dem som ender opp som varig uføretrygdede, starter prosessen med sykmelding. Er man borte fra jobben i mer enn et halvt år, er det omtrent 50 prosent sannsynlighet for at man aldri kommer tilbake til arbeidslivet.

Les hele innlegget

Blogg

OL i Oslo – og bedre folkehelse?

Snart skal Oslos befolkning ta et valg. Nei, jeg snakker ikke om stortingsvalget. Men om Oslo skal søke om å få arrangere Vinter-OL i 2022. Sett fra et folkehelseperspektiv kan det være verdt å spørre seg selv: Vil et OL gi bedre folkehelse?

Les hele innlegget

Blogg

Arbeid som den viktigste folkehelseindikatoren?

Den årlige FARVE-konferansen i regi av Arbeids- og Velferdsdirektoratet er nettopp avsluttet. Inntrykket jeg sitter igjen med er at arbeid og helse vil gå hånd i hånd i årene som kommer. God helse er avhengig av at vi som mennesker føler at vi er samfunnsnyttige. Og det gjør vi ved å være i en meningsfull jobb.

Les hele innlegget

Nyheter

Les mer

Fag og vitenskap

Kneartrose: Uvitenhet gir mer kirurgi

I motsetning til retningslinjene for beste praksis for artrose i kneet, har funn fra flere forskjellige...

Les mer

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten