John Henry Strupstad

Blogg

Vårslepp av (over)ivrige løpere

Fysioterapeuter rundt om i det ganske land får snart hendene fulle av overivrige mosjonister som desperat skal trene seg opp til Holmenkollstafetten, Sentrumsløpet, en eller annen maraton og andre mer eller mindre våryre løpseventyr.

Les hele innlegget

Blogg

På toppen av klagemuren

For mange av dem som ender opp som varig uføretrygdede, starter prosessen med sykmelding. Er man borte fra jobben i mer enn et halvt år, er det omtrent 50 prosent sannsynlighet for at man aldri kommer tilbake til arbeidslivet.

Les hele innlegget

Blogg

OL i Oslo – og bedre folkehelse?

Snart skal Oslos befolkning ta et valg. Nei, jeg snakker ikke om stortingsvalget. Men om Oslo skal søke om å få arrangere Vinter-OL i 2022. Sett fra et folkehelseperspektiv kan det være verdt å spørre seg selv: Vil et OL gi bedre folkehelse?

Les hele innlegget

Blogg

Arbeid som den viktigste folkehelseindikatoren?

Den årlige FARVE-konferansen i regi av Arbeids- og Velferdsdirektoratet er nettopp avsluttet. Inntrykket jeg sitter igjen med er at arbeid og helse vil gå hånd i hånd i årene som kommer. God helse er avhengig av at vi som mennesker føler at vi er samfunnsnyttige. Og det gjør vi ved å være i en meningsfull jobb.

Les hele innlegget

Blogg

Er "leirskolemodellen" effektiv rehabilitering?

Langtidssykmeldte kan bli henvist til lange rehabiliteringsopphold utenfor allfarvei, for å gjenvinne funksjon og komme seg tilbake i jobb. Staten er oppdragsgiver. Forskningsdokumentasjon er mangelvare. Er dette veien å gå?                                                                                                                                                                         

Les hele innlegget

Blogg

Beste fysioterapistudier skal kåres

I oktober fyller databasen PEDro (Physiotherapy Evidence Database) 15 år. Dette ønsker de å markere ved at Centre for Evidence-Based Physiotherapy skal identifisere 15 av de mest betydningsfulle randomiserte studiene som har blitt publisert – gjennom alle tider.

Vil vi finne noen norske studier på denne listen?

Les hele innlegget

Nyheter

Les mer

Fag og vitenskap

Les mer

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten