Rette seg opp? Kanskje ikke.

Rollespill

Som bedriftsfysioterapeut møter jeg folk som retter seg opp i ryggen når jeg kommer inn i rommet. Holdningspolitiet kommer! 

Blogg

Rammen er satt før jeg åpner munnen. Fordommer lever videre. «Alle» gruer seg til å få beskjed om å rette seg opp foran skjermen. De samme vet at effekten avtar når jeg forlater lokalet. 

Den forventede beskjeden kommer ikke mer. Det er slutt. Nå skal vi videre. 

Vi skal ikle en ny rolle. Vi har vært fraværende lenge nok. Kanskje vi trenger en ny tittel. Kanskje vi trenger en ny kamp. Vi har kjempet for det oppreiste og fysisk sterke. Hva nå? 

Jeg snakker for meg selv. Jeg leter. Jeg tørr å lete. Jeg er klar i mye, men fortsetter å være søkende. Jeg er inspirert av den biopsykososiale modellen og atferdsterapi. 

Der finner jeg tiltro. 

Her om dagen møtte jeg en mann som var blitt fortalt at hans dårlige holdning var forklaringen på smerter i nakke/skulder. Jeg spurte om smertene var de samme på fritiden eller i ferien. Han sa de var mindre på fritiden. Så spurte jeg om han hadde den samme kroppsholdningen på fritiden. 

Han svarte; ja, og ble betenkt. Han sa at han beveger seg mer når han har fri. 

Vi kom fram til at han har mer enn nok med å holde fokus på jobb og sin lederrolle. Det er kanskje frustrasjon/bekymring der som utgjør mer av årsaken til at smertene er mer framtredende på jobb enn i fritiden. 

Hvem vet? 

Jeg mener det har stor verdi for denne personen å gi slipp på sin dårlige samvittighet overfor en helseperson på grunn av at han har den kroppsholdningen han har. 

Han takket meg for at han nå kunne gå videre med beroligende innsikt om at hans kroppsholdning ikke behøver å være en «feil» i hans kropp som alene forklarer mer smerte på jobb en på fritiden. 

Takk. 

Han kan lede bedre videre med en bekymring mindre. 

Ny rolle;

-Lederterapeut

-Holdningslederterapeut

-Bedriftslederfysioterapeut

-Ledende Bedriftsfysioterapeut 

-Eller Fysioterapeut. 

Hjelp meg! 

Erlend Weinholdt

» Vis regler for kommentarer

Regler for kommentarer

  1. Diskuter sak, ikke person, og skriv helst under med fullt navn.
  2. Fysioterapeuten har redaktøransvar for alt som publiseres.
  3. Rasistiske, sjikanerende og andre uønskede innlegg vil bli fjernet.
  4. Meld gjerne fra om innlegg du synes er upassende til fysioterapeuten@fysio.no
Kommentarer ved hjelp av Disqus

Nyheter

Les mer

Fag og vitenskap

Les mer

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten