Emilie Holmseth Risberg

Blogg

Turnustjeneste

Tredjeårsstudentene på fysioterapiutdanningene har en spennende tid i møte, av ulike årsaker. Turnustrekningen står på trappene, og det er mange tanker og forventinger om dette. Her deler jeg noen av mine.

Les hele innlegget

Blogg

Halvveis i turnustjeneste – og hva så?

Misforstå meg ei, jeg mener ikke ”hva så” som i at det er enkelt, ”piece of cake” og ”ikke noe problem for meg liksom”. Jeg mener ”hva så” som i ”hva skjer videre nå?”. Og det har jo et enkelt svar: turnuskandidatene skal bytte turnussted, fra kommunehelsetjeneste til spesialisthelsetjeneste eller omvendt.

Les hele innlegget

Blogg

Offentlig godkjent fysioterapeut.

Gyldig autorisasjon fra to tusen og fjorten til to tusen og sekstifire. En treårig bachelorutdanning og en turnustjeneste er gjennomført og bestått. Velkommen til ansvar, kompetanse, krav, helse, livsstil, utfordringer og glede. Velkommen til aktivitet, kropp, miljø og deltakelse – velkommen til meg, jeg er fysioterapeut! 

Les hele innlegget

Blogg

Det problematiske medisinske fagspråk

Ifølge det Store Norske Leksikon er latin et «språk som hører til den italiske grenen av den indoeuropeiske språkfamilien; opprinnelig språket til innbyggerne i byen Roma og i Latium, distriktet omkring Roma. Gjennom hele middelalderen til langt inn i nyere tid var latin det dominerende skriftspråket i Europa». Latin er et sekundært dannet substantiv for den offisielle betegnelsen lingua Latina, 'latinsk tungemål'.

Les hele innlegget

Nyheter

Les mer

Fag og vitenskap

Kneartrose: Uvitenhet gir mer kirurgi

I motsetning til retningslinjene for beste praksis for artrose i kneet, har funn fra flere forskjellige...

Les mer

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten

Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten Tidsskriftet redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten