Blogg

Ole M. Stamland

Rehabilitering, rehabilitering eller rehabilitering?

Habilitering, Rehabilitering, Lungerehabilitering, Kreftrehabilitering, Primærrehabilitering, Sekundærrehabilitering, Akuttrehabilitering, Hjemmerehabilitering, Hverdagsrehabilitering, Spesialistrehabilitering, Kompleks rehabilitering, Enkel rehabilitering, Voksenhabilitering, Forebyggende helsearbeid, Hjerterehabilitering, Aktiv omsorg, Hofterehabilitering, Medisinsk rehabilitering, Sosial rehabilitering, Psykososial rehabilitering, Rusrehabilitering, Ettervern, Opptrening, Attføring, Arbeidsrettet rehabilitering, Recovery, Mestring…

Les hele innlegget

Ole M. Stamland

Jeg er ikke tjukk i hue…

«Jeg er ikke tjukk i hue, jeg er tjukk i kroppen!» Dette utsagnet kom fra en tilhører til en presentasjon jeg hadde om trening og aktivitet for en stund i siden. Jeg har brukt dette sitatet flere ganger i ettertid, og mener selv at det sier ganske mye.

Les hele innlegget

Studentblogg

-Vi gleder oss til praksis!

Som førsteårsstudent er det veldig mye som skal inn i hodet på kort tid. Anatomien skal læres, muskler skal pugges og de latinske ordene vil ingen ende ta. I tillegg må vi vite hvordan det meste inni kroppen faktisk fungerer. 

Les hele innlegget

Ole M. Stamland

Trening, helse og litt miljø…

På tross av nyere forskning som forteller at trening ikke nødvendigvis er det viktigste for god helse, er jeg en av dem som bruker en stor del av lønna mi på treningsutstyr, være seg ski, sko, klær, sykler, briller osv. Men hvorfor gjør jeg egentlig det? Det er jo behagelig å ligge på sofaen, og med nåtidens hogst av regnskog er det kanskje solidarisk å holde oksygenopptaket på et moderat nivå.

Les hele innlegget