Aktuelt

Blogg

Misledende om manuellterapeuter

Det har lenge vært frustrasjon blant manuellterapeutene over at både rolle og kompetanse ikke har vært godt nok kjent i befolkningen. Det er nå på høy tid at manuellterapeutene benytter enhver anledning til å fremme både sin kompetanse og sin tilhørighet i fysioterapien – sammen. Misledende og motstridende informasjon skaper forvirring blant pasientene, samhandlende helsepersonell, beslutningstakere og politikere.

Les hele innlegget

Nyheter

Kritisk til flere halve hjemler på Sagene

Bydel Sagene har hovedstadens nest laveste fysioterapidekning, med to årsverk per 10.000 innbyggere. Høyre i bydelen mener flere 50 prosent-hjemler vil løse denne utfordringen. Norsk Fysioterapeutforbund reagerer på forslaget. 

Nyheter

Barseltrimmer med fysioterapeut

Her kan de nybakte mammaene og gravide komme på ukentlig lavterskel gåtur med fysioterapeut. Askim-fysioterapeuten svarer på spørsmål om alt fra når de kan begynne å trene igjen, til svak bekkenmuskulatur.

Nyheter

Siste sesong for Ridderrennet?

Ridderrennet, som arrangeres på Beitostølen, er et skirenn for utøvere med syns- eller bevegelseshemming, eller annet handikapp. Nå står rennet i fare for å bli lagt ned.

Nyheter

Havner i ond sirkel med osteoporose

Eldre kvinner med kompresjonsfrakturer i ryggen frykter ofte å falle og beveger seg mindre. Det kan igjen føre til svakere muskler som igjen kan gi økt benskjørhet, ifølge en ny doktorgrad.

Nyheter

Frisklivssentraler i vinden

På seks år er det blitt en dobling i kommuner med frisklivssentraler. Over halvparten av de som jobber der, er fysioterapeuter, viser en ny kartlegging fra SSB.