Fra venstre: Nestleder i NFF avd. Troms Ragnhild Håkstad, prisvinnerne Agnete Samuelsen og Solveig Kindlihagen, og universitetslektor Trond Wiesener, stedfortreder for studieleder Iris Borch. Foto: Anne Gretland

Vant pris for bacheloroppgave om dissosiasjon

Agnete Samuelsen og Solveig Kindlihagen er vinnerne av NFFs studentpris for 2013. Prisen ble overrakt på Universitetet i Tromsø fredag.

Publisert Sist oppdatert

Studentprisen er på totalt 10.000 kroner, og ble overlevert av nestleder i NFF avdeling Troms, Ragnhild Håkstad.

Vinneroppgaven har tittelen ”Den sensitive og reflekterende fysioterapeuten – en kvalitativ studie om tilnærming hvor dissosiasjon kommer til uttrykk som klinisk fenomen.”

- Vi hadde bestemt oss for å skrive oppgave sammen, men hadde ikke temaet helt klart, bortsett fra at vi begge var interessert i  kroppsfenomenologi og å se mennesket som helhet. Jeg var i praksis ved Åsgård psykiatriske sykehus, og kom i kontakt med pasienter med dissosiativ problematikk. Jeg syntes det var kjempeinteressant, forteller Agnete Samuelsen til Fysioterapeuten.

Samtidig var Kindlihagen i praksis på sykehuset i Tromsø (UNN), hvor hun kom over begrepet funksjonelle pareser under en forelesning. Funksjonelle pareser kan også være en form for dissosiativ problematikk. Resultatet ble samarbeid om bacheloroppgave.

I begrunnelsen for tildelingen heter det blant annet at ”vinneroppgaven har fokus på et viktig tema som har vært lite beskrevet i fysioterapi. Todelingen i psyke-soma er vanlig innenfor helsevesenet, og i denne oppgaven er det brukt et teoretisk perspektiv som overskrider denne todelingen. Kandidatene har anvendt perspektiver og begreper som viser hvordan livserfaringer kan komme til uttrykk kroppslig og hvordan dissosiasjon fremtrer klinisk.  De har intervjuet fysioterapeuter og anvendt utfordrende perspektiver på en kritisk måte til å forstå og forklare hvordan informantene reflekterer og handler i møte med pasienter hvor dissosiasjon er et tema.”

Les intervju med vinnerne av studentprisen i Fysioterapeuten nr. 10!

 

Powered by Labrador CMS