Økende motstand mot å fjerne diagnoselisten

Regjeringen opplever motstand mot den foreslåtte fjerningen av diagnoselisten for fysioterapi. Nå ønsker også Arbeiderpartiet (Ap) at forslaget reverseres.

Publisert Sist oppdatert

Som Fysioterapeuten har omtalt ved flere anledninger, foreslår regjeringen å fjerne diagnoselisten for fysioterapi i forlaget til statsbudsjett for 2017. Dette grepet har helse- og omsorgsminister Bent Høie valgt å ta for å få på plass finansieringen av opptrappingsplanen for habilitering- og rehabilitering. 

Mer motstand

I formiddag (torsdag) presenterte Ap sitt alternative budsjett for 2017, og her møtte regjeringen mer motbør.

«Arbeiderpartiet vil reversere forslaget om avvikling av diagnoselisten for fysioterapi innenfor en provenynøytral ramme under egenandelstak 2», heter det i Aps forslag.

Samtidig vil kommunene kompenseres for bortfallet av krav til å inndrive nye egenandeler, og Ap foreslår videre å fjerne egenandelene for tunge ruspasienter.

NFF og forbundsleder Fred Hatlebrekke har vært klar på at et så omfattende grep som å fjerne diagnoselisten i det minste må utredes grundig før det gjennomføres.

Ønsker å snu

Fysioterapeuten har vært i kontakt med stortingsrepresentant Kjersti Toppe (Sp) i forbindelse med budsjettforslaget. Vi spurte henne om forslaget til fjerning av diagnoselisten er godt nok utredet.

- Nei, det er vel ikke utredet i det heletatt. Vi kan være med på at det blir gjort et arbeid med å se på ordningen, men å ta bort hele ordningen er vi imot, sier Toppe.

Heller ikke Kristelig Folkeparti (KrF), som er et av regjeringens samarbeidspartier, stiller seg bak forslaget.

«KrF vil reversere regjeringens forslag om å fjerne diagnoselisten for gratis fysioterapi. Det betyr at vi tilbakefører 140 millioner kroner til fysioterapi i kommunene og reverserer regjeringens kutt i kommunerammen på 175 millioner kroner», står det å lese i KrFs alternative budsjettforslag.

Forhandlingene mellom regjeringen og samarbeidspartiene KrF og Venstre pågår i disse dager, og man forventer et resultat tidlig i desember.

Powered by Labrador CMS