Kompresjonsklær har ingen effekt

Salget av trange løpebukser tar av, men en ny studie viser at kompresjonstøy verken gjør deg bedre på utholdenhet, styrke eller spenst. 

Produsentene påstår at trykket fra det trange stoffet på kroppen øker blodsirkulasjonen, og at utholdenheten øker, fordi trange klær reduserer vibrasjoner i musklene.

Et av de mest populære merkene for kompresjonstights i Norge, 2XU, hevder at det finnes et stort antall uavhengige studier som viser at treningstøyet deres gir deg økt utholdenhet. Men en ny amerikansk studie ved Ohio State University, finner ingen slike effekter, skriver forskning.no.

Reduserer vibrasjon

Fysiologen Ajit Chaudhari, som ledet studien, forteller i en pressemelding at forskerne ikke kunne måle noen som helst effekt av å bruke kompresjonstights – verken på utholdenhet, styrke eller spenst.

Forskerne fant at det trange tøyet bidrar sterkt til å redusere vibrasjonen i muskulaturen, akkurat slik produsentene påstår, men ingen sammenheng mellom reduserte muskelvibrasjoner og at løperen blir mindre sliten. 

Studien ble delvis finansiert av selskapet Nike, som selv selger mye kompresjonstøy. Resultatet ble kanskje et annet enn både Nike, 2XU og andre selskaper hadde håpet på.

Powered by Labrador CMS