Like bra med annen trening

«Kjernetrening» med usikker effekt

-Folk vil gjerne at man skal kunne følge en spesifikk oppskrift som gir fantastiske resultater, sier manuellterapeut Sigurd Mikkelsen til Aftenposten. Samtidig oppfordrer han allmennheten til å trene mer generelt. 

Nyheter

Bakgrunnen for uttalelsen var at kiropraktor og medisinstudent Martin Bonnevie-Svendsen nylig gjorde et litteratursøk på temaet, og fant lite god forskning som viser effekten av kjernetrening, også kalt stabilitetstrening. For mange vil såkalt kjernetrening, eller stabilitetstrening, tilsvare isolert trening av mage-, rygg- og hofteparti.

-Annen trening like bra

-Kjerneøvelser, eller stabilitetstrening, presenteres ofte som absolutt nødvendighet i trening og skadebehandling. De færreste er klar over at det faglige grunnlaget for slike anbefalinger er ganske tynt, uttalte kiropraktoren til Aftenposten nylig.

Kjernetrening blir som regel satt i sammenheng med ryggsmerter, skadeforebygging og prestasjonsevne innen idretten.

Ifølge Bonnevie-Svendsen er det vanskelig å si sikkert om kjernetrening er bedre enn annen trening og aktivitet, og presiserer samtidig at det kan tenkes å være forskjell i effekten på akutte og langvarige smerter.

Les hele saken i Aftenposten (krever innlogging).