Fysioterapi for skjønnhet og velvære

I Frankrike har mange fysioterapeuter spesialisert seg på skjønnhetsbehandlinger. - Og hvorfor skulle de ikke det, spør fagredaktør i Danske Fysioterapeuter, Vibeke Pilmark.

Publisert

- Bindevevsmassasje og lymfeødembehandling kan påvirke kretsløpet og minske appelsinhud, og trening kan stramme opp på steder som har behov for det. Jeg har ennå ikke truffet én fysioterapeut i Danmark som har ønsket å benytte seg av denne nisjen innen fysioterapi, skriver Pilmark i fagbloggen på Danske Fysioterapeuter sine nettsider.

Under overskriften «Kan du se skjønnheten i fysioterapi?» forteller Pilmark at franske fysioterapeuter tilbyr fjerning av ødem, muskelspenninger omkring øynene og i ansiktet generelt ved å benytte seg av de samme teknikkene som man bruker innen fysioterapi. Hun viser til at det franske fysioterapitidsskriftet Kiné Actualité flere ganger har publisert artikler og intervjuer med fysioterapeuter som bruker massasje, bindevevmassasje, lymfeødembehandling og trening ene og alene for å gi pasienten et penere utseende.

God idé

- Med «før og etter-bilder» har fysioterapeutene kunnet dokumentere at de har påvirket hevelse omkring øynene, rynker i pannen og appelsinhud på armer og lår, fremholder Pilmark, og legger til at hun vet man skal ta «før og etter-bilder» med en klype salt.

- Men det kan likevel tenkes at idéen er god, skriver hun.

En av fysioterapeutene som uttaler seg til Kiné Actualité, sier at «man ikke behøver å gi slipp på sin faglighet selv om man også tilbyr skjønnhetsbehandlinger på sin klinikk». For å utvide forretningsområdet foreslår fysioterapeuten at man tilbyr kosmetisk pleie i tillegg til tradisjonell behandling.

Andre franske fysioterapeuter driver kun med skjønnhetsbehandlinger og har spesialisert seg på trening og manuell behandling for å forbedre utseendet og øke velværet. Spesialiteten kalles i Frankrike «la kinésithérapie manuelle esthétique».

Powered by Labrador CMS