Fysioterapeuter blir stadig mer «elektroniske»

Tall fra Helsedirektoratet viser en kraftig økning i elektronisk samhandling blant landets fysioterapeuter.

Publisert

I løpet av siste halvår 2016 økte andelen fysioterapeuter som sendte elektronisk oppgjør fra 20 til 60 prosent. Helsedirektoratet ser dette i sammenheng med at frikort for egenandelstak 2 ble automatisert fra 1. januar 2017.

Økonomisk støtte

«Drivkreftene i den stadig økende dekningen er dels økonomiske stimuli, dels automatisering av rutiner, og dels regulering. Alle behandlergruppene har fått økonomisk støtte fra helsemyndighetene for å ta i bruk elektroniske løsninger, og etter hvert som utviklingen krever det, har elektroniske samhandlingskanaler blitt en nødvendighet», skriver direktoratet i en pressemelding.

Her fremgår det også at det er inngått frivillige avtaler mellom profesjonene og helsemyndighetene om å øke den elektroniske informasjonsutvekslingen.

Takst

Allerede fra 1. juli 2014 har fysioterapeuter hatt en takst som skal bidra til å finansiere etableringsavgiften for å knytte seg til Norsk Helsenett. Resultatene har imidlertid latt vente på seg, frem til takstoppgjøret i 2016.

I fjorårets takstoppgjør ble det fremforhandlet 32 millioner kroner som skulle gå til avtalefysioterapeuters tilknytning til Norsk Helsenett, og etter dette har tilknytningsveksten kommet.

Powered by Labrador CMS