Arkivfoto: regjeringen.no

"Fremtidens rehabilitering" fremlagt for helseministeren

Torsdag 19. november fikk helseministeren overlevert den ferske rapporten om fremtidens rehabiliteringsforløp for personer med revmatiske sykdommer. 

Publisert

- Vi er nødt til å løfte frem rehabilitering, sa helseminister Bent Høie fra talerstolen under Norsk Revmatikerforbunds frokostmøte på Litteraturhuset 19. november. Høie lovte at den varslede opptrappingsplanen for rehabilitering kommer i 2016. Dette skriver Norsk Revmatikerforbund på sine nettsider.

Fremtidens rehabilitering

Hvordan bør et bruker- og pasientforløp legges opp? Og hvordan bør vi utforme fremtidens rehabilitering?

SINTEF presenterte sitt forslag i ny rapport, gjort på bestilling fra Norsk Revmatikerforbund. En ny modell for et helhetlig forløp er tegnet opp, og håpet er, ifølge forbundet, at denne implementeres i norsk helsetjeneste og blir gullstandarden for oppfølging fremover.

Endringsagent

Femten år gamle Jostein Wiig Dagestad overleverte SINTEF-rapporten til Bent Høie sammen med generalsekretær Tone Granaas i Norsk Revmatikerforbund.

- Når vi skal utforme helsetjenesten, er vi avhengig av at pasienten sitter rundt bordet og er med som likepartner i utviklingen av helsetjenesten, uttalte Bent Høie etter overleveringen.

Kilde: Norsk Revmatikerforbund. 

SINTEF-rapporten i fullversjon.

Powered by Labrador CMS