Ett steg nærmere universitetsstatus for Høgskolen i Oslo og Akershus

Den sakkyndige komiteen som har vurdert universitetssøknaden til Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) anbefaler at høyskolen skal få status som universitet.

Publisert Sist oppdatert

Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) fikk tirsdag 14. november beskjed om at kravene til å bli akkreditert som universitet er oppfylt. Beskjeden kom fra en sakkyndig komite, som er oppnevnt av NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanninga). 

Konklusjonen lyder: "På bakgrunn av komiteens vurdering av hvert enkelt krav, sammen med den helhetlige vurderingen, anbefaler komiteen at Høgskolen i Oslo og Akershus akkrediteres som universitet. Komitéens innstilling er enstemmig."

- Dette er en stor dag for studenter og ansatte ved HiOA. Vi vil spille en viktig rolle for velferdssamfunnet, sier rektor Kurt Rice til høgskolen nettsider.

Oslo kan dermed bli den første byen i Norge med to universiteter.

Tar lengre tid med HSN

Behandlingen av universitetssøknaden til Høgskolen i Sørøst-Norge tar derimot litt lenger tid. 3. november fikk HSN oversendt et arbeidsdokument fra den sakkyndige komiteen til gjennomlesning. I dokumentet reises det noen spørsmål rundt høyskolens flercampusorganisasjon, noe som fordrer at komiteen får ytterligere, og mer detaljert, dokumentasjon om HSNs organisasjonsmodell. HSN tar sikte på å sende over sin tilbakemelding til NOKUT i starten av januar.

Kilder: www.nokut.no og www.hioa.no 

Powered by Labrador CMS