Regine Bjarnoll

Blogg

Overtråkk/ inversjonstraume

Jeg antar at en del av dere har tråkket over en gang i løp av livet. Enten det er i forbindelse med trening, eller at du bare var uheldig og snublet over legoklossen som lå midt på stuegulvet. Et overtråkk, eller inversjonstraume, oppstår når foten vrir seg innover ved ankelleddet slik at de ulike strukturene (leddbånd, muskler, nerver) på utsiden av ankelen settes på strekk.

Les hele innlegget

Blogg

Idrettsskader – årsaker og risikofaktorer

Det er ingen tvil om at fysisk aktivitet, mosjon og deltagelse i idrett har gunstige effekter på kropp og helse, både mentalt, fysisk og sosialt. Individuelle motiver som velvære, prestasjon, sosialt samvær og ønsker om å opprettholde god fysisk helse spiller inn for valg av aktivitet og idrett. Deltagelse øker imidlertid risiko for utvikling av skader. I dette blogginnlegget presenteres sammenhenger mellom årsak, risikofaktorer og utvikling av idrettsskader.

Les hele innlegget

Blogg

Skadeforebyggelse – fotball

Av skader som oppstår i fotball, har skader i underekstremitetene overlegent hyppig forekomst. I dette blogginnlegget presenteres noen av de vanligste skadene - og enkle prinsipper for forebygging og behandling av disse. 

Les hele innlegget