Aktuelt

Nyheter

Søkelys på korsryggsmerter

Med tre artikler publisert samtidig setter The Lancet et internasjonalt søkelys på korsryggsmerter. Hovedbudskapet er at de fleste behandlingsformer ikke har noen effekt.

Nyheter

Mer sulten etter slanking

De fleste som har vært overvektige og går ned i vekt, må trolig leve med økt sultfølelse og mindre mat resten av livet. Det viser en studie der forskere fulgte en gruppe overvektige over to år.

Blogg

Rehabiliteringsarbeid i praksis

Utviklingen i samfunnet går fort. Dagens helsetjeneste henger allerede etter, ifølge stortingsmelding 26; Fremtidens Primærhelsetjeneste- nærhet og helhet: ”Mange brukere har behov for flere tjenester samtidig og over lang tid. Det er derfor behov for mer teambasert tjenesteyting og en flerfaglig tilnærming for å skape helhet og kontinuitet.”

Les hele innlegget

Nyheter

Mestringens mester

Fysioterapeut Sigurd Groven sto for Fysioterapikongressens sterkeste innlegg, da han ga tilhørerne sitt perspektiv på det norske helsevesenet – fra rullestolen.

Nyheter

Et gyllent øyeblikk

Fysioterapikongressen: Pasienten med ryggsmerter har gått hos deg over tid. Dere har samme type humor og praten går lett. Plutselig begynner han å fortelle om savnet etter moren han mistet som barn.

Nyheter

Ser du kunden i pasienten?

Fysioterapikongressen: All markedsføring av helse- og omsorgstjenester skal være forsvarlig, nøktern og saklig. Men det er lov å tjene penger på ekstratjenester og god service.

Blogg

Idrettsskader hos barn og unge

Deltagelse i idrett er viktig for mange barn og unge. Det skaper sosialt samhold og bidrar til å holde en aktiv livsstil gjennom oppveksten. Fysisk aktivitet er vesentlig for barns motoriske, mentale og intellektuelle utvikling. Helsegevinstene ved å være fysisk aktiv og å drive med idrett er mange, men i likhet med voksne har barn og unge også risiko for utvikling av idrettsskader.

Les hele innlegget

Nyheter

På kanten av faget

Fysioterapikongressen: Ivaretakelse av tilliten norske fysioterapeuter har bygget opp over lang tid sto sentralt da gråsonefysioterapi ble debattert.

Leder

Teknologi og fysioterapi

Velferdsteknologi var et stort tema på Fysioterapikongressen i februar. Den teknologiske utviklingen innen helse- og velferdstjenester beveger seg i høyt tempo, kanskje spesielt innen traumebehandling og rehabilitering. Klarer fysioterapeutene og pasientene å henge med?