Aktuelt

Blogg

Å veilede en medstudent: gull eller tull?

Likemannsveiledning er når to eller flere studenter arbeider sammen og gir hverandre veiledning og tilbakemeldinger. I programplanene for fysioterapiutdanningene ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) oppfordres studentene til nettopp dette - å samarbeide og veilede hverandre.

Les hele innlegget

Nyheter

Artroskopi anbefales ikke ved degenerative forandringer i knær

Et internasjonalt ekspertpanel har nylig produsert en Rapid Recommendation, basert på beste tilgjengelige kunnskap. Konklusjonen er klar; artroskopi anbefales ikke for pasienter med degenerative forandringer i knær. Konservativ behandling som fysioterapi er derfor et bedre behandlingsalternativ.

Leder

Pussig prioritering

Det henger ikke helt sammen. På den ene siden sier helse- og omsorgsminister Bent Høie at fysioterapeuter er en viktig faggruppe i habiliterings- og rehabiliteringsarbeidet i kommunene. Områder som helseministeren flere ganger har sagt at han ønsker å prioritere.

Nyheter

– Egenandeler tar mye tid

Diagnoselisten er fjernet og egenandelstakene justert. Hvordan merkes det i klinikken? Fysioterapeut Siri Hellandsjø har måttet redusere antall pasienter per uke.

Nyheter

Er du eller kroppen din eldst?

Hvor gammel er kroppen din? I dag, på verdens aktivitetsdag, utfordrer Helsedirektoratet og NTNU befolkningen til å teste seg selv for å se om kroppen slår den virkelige alderen i en uhøytidelig test.